27/11/12

Crònica de la xerrada sobre la violència de gènere a l'IES Sureda i Blanes

Aquest dilluns 26 de Novembre al IES Sureda i Blanes no volíem deixar de reivindicar la lluita contra la violència de gènere. Per això, a part d’anar tots amb alguna peça de roba lila – en el marc de la jornada “26N vesteix de lila” - també organitzarem una xerrada impartida per Francesca Mas Busquets en la qual hi participaren alumnes de primer i segon de Batxiller.

La xerrada es va dividir la xerrada en tres parts. En primer lloc parlarem de per què el dia contra la violència de gènere és el dia 25 de novembre; a continuació es parlà del concepte de gènere i els rols socials i a quins tipus de violència ens encaminen. Finalment i per concloure la xerrada, vàrem parlar què podem fer per eradicar aquest tipus de violència.

La xerrada es va desenvolupar de manera interactiva, de manera que els alumnes tinguérem un micròfon que ens va permetre anar fent intervencions, matisacions o bé plantejar algunes qüestions o dubtes que havien sorgit al llarg de la xerrada.




Comunicat del SEPC en suport a la jornada 'Tancat per retallades, obert per educació' promoguda per la Plataforma Crida


Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem anunciar el nostre total suport a la massiva tancada que 118 centres – confirmats fins al moment – realitzaran a Mallorca demà dia 28 de novembre, coordinats per la Plataforma Crida – Per una Educació Pública i de Qualitat.

Després de l'èxit de la passada vaga general, jornades de lluita com aquesta són més necessàries que mai, per tal de mantenir la pressió sobre el govern retallador del PP i els seus còmplices. La Plataforma Crida constitueix tot un exemple d'unió dels diferents sectors de la comunitat educativa, i en aquest sentit els nuclis del nostre sindicat participen activament d'aquesta iniciativa. D'aquesta manera al voltant d'una desena de nuclis del SEPC de diferents instituts de Mallorca s'han implicat en la participació i promoció de les tancades als seus instituts.

Novament, és hora de tornar a enviar un missatge clar als senyors Bauzá, Bosch, Wert, a tot el govern, i a tots els sectors de l'oligarquia que es freguen les mans amb cada anunci de noves retallades per l'educació pública. Una vegada més, plantarem cara a qui ens vol "espanyolitzar" i condemnar-nos a una educació per als privilegiats.

Animam doncs a totes les estudiants de Mallorca a sumar-se a la jornada de tancades organitzada per la Plataforma Crida, i a enfortir el moviment contra les retallades en educació.


Mallorca, Països Catalans, 27 de novembre de 2012
 




 

23/11/12

Carta de suport de l’Esquerra Independentista de Mallorca al projecte CUP – Alternativa d’Esquerres


El conjunt de les organitzacions que avui dia conformam l’Eim (Sepc-Mallorca, Endavant-Osan Mallorca, Alerta Solidària de Mallorca, Arran Mallorca i Pinyol Vermell) volem expressar el nostre suport total i unànime al projecte de les CUP-AE, presentat a les eleccions autonòmiques del 25-N al Principat.

Els motius que ens han conduït a demanar el vot per a aquesta candidatura són molt amplis. No obstant això, podem agrupar-los en tres grans eixos: socialisme, independència plena dels Països Catalans i feminisme i destrucció del patriarcat.
Entenem que la lluita institucional de les Cup arribarà al Parlament del Principat i que, un cop aconseguit aquest objectiu, les lluites rupturistes de les classes populars catalanes també arribaran a aquesta institució regional. Entenem que les tres lluites són inseparables i que, a la vegada, inclouen moltes altres lluites específiques com ara l’ecologista, la sindicalista, la territorial, l'antimilitarista, l'alimentària i la sexual, entre moltes d’altres.
Dit això, des de l’Eim esperam que el projecte de la CUP-AE serveixi al poble en la seva acció, per tal de deslegitimar els sistemes capitalista i espanyol, així com també que serveixi per visualitzar la falta de democràcia d’aquestes institucions. Tot plegat, es presenta amb l’objectiu de realitzar una pedagogia social efectiva que ens condueixi a l’autèntica Unitat Popular capaç de construir una nova societat més justa i digna per a totes.
D’aquesta manera, volem expressar que la CUP-AE representa aquest model de lluita que també és la nostra. Un model que pretén canviar la manera de fer política, entesa actualment, i que pretén dur la política a cada poble, barri, ciutat i persona. Un model que vol capgirar la tendència actual de fer política i que vol anar des de baix cap a dalt, rompent així l’actual jerarquia de poder dels polítics que sempre han treballat des de dalt cap a baix.

Per tot això i molt més, et demanam que si ets catalana i pots anar a votar, reflexionis en relació a aquest escrit. No només et demanam que votis aquesta opció, sinó que volem que hi participis i que la milloris per a què realment ens representi a totes.

Des de Mallorca ho tenim clar,
tot el poder pel poble,
que ens tornin el que ens pertoca,
i que no ens facin callar,
malgrat ens seguin la vida.

Esquerra Independentista de Mallorca,
22 de novembre de 2012.

20/11/12

26 de novembre: vesteix de lila a classe


En el marc dels actes realitzats al voltant de la diada del 25 de novembre, el dia contra la violència de gènere, des de les assemblees del SEPC hem decidit convocar una acció simbòlica que consisteix en vestir de classe a lila, el proper dilluns dia 26 de novembre per mostrar la nostra denúncia a les diferents formes de violència de gènere que exerceix el sistema patriarcal sobre nosaltres. 

EL 25 DE NOVEMBRE, VESTEIX DE LILA!

17/11/12

Crònica de la vaga general a la UIB

Jornada de lluita intensa i passada per aigua la que es visqué a la UIB el passat 14 de novembre.

Tot començà el 13 de novembre devers les 2 de la tarda, quan un grup d'estudiants, que anà augmentant en nombre durant la tarda (una part considerable militant al SEPC; de la UIB, de secundària, i altres organitzacions de l'Esquerra Independentista), ocupà l'edifici Mateu Orfila. Es va dedicar la tarda i el vespre a organitzar la llarga jornada de lluita del dia després.

Ja de bon matí es començaren a fer diversos piquets, tant als accessos a la UIB com pel campus universitari. Es formaren importants retencions als accessos al campus, arribant fins i tot, malgrat els intents d'alguns d'evitar els piquets passant-lis per damunt, a fer desistir als conductors i a tornar a casa. I tot això davall una pluja constant que acompanyà als integrants dels piquets des que es despertaren fins que recolliren per anar cap a Plaça Espanya al piquet unitari dels moviments socials anticapitalistes. Aquest acabà, després de diverses càrregues policials, amb 2 detinguts (un d'ells militant d'Endavant); que varen ser alliberats el mateix vespre, i diversos ferits i identificats (alguns d'ells militants del SEPC a la UIB i a secundària). Afortunadament, la manifestació del capvespre, convocada per la Comissió pro-vaga anticapitalista, no tengué cap fet destacable, llevat de l'assistència de 10.000 persones (segons xifres de la Delegació de Govern).

Així doncs, es pot qualificar la vaga general com un èxit a la UIB, on els piquets organitzats per l'Assemblea d'Estudiants, en el qual va participar activament la militància del SEPC universitari, segueixen en la línia de les darreres vagues convocades en l'últim any.