19/4/11

Acció contra la investidura de Montserrat Casas








Avui dematí, militants de la nostra organització han realitzat una acció contra la investidura de Montserrat Casas com a rectora de la UIB. L'acció consistí en una desplegada de pancarta davant la mateixa Casas i altres personatges públics de Mallorca com el President del Govern Francesc Antich i el Delegat de Govern Ramon Socias.
Després, junt amb més de 80 estudiants de Treball Social s'ha entrat fins la mateixa porta de la sala d'actes on tenia lloc la presa de poder, per després tornar a desplegar les pancartes entre crits de "500 estudiants, 5 professors", "fora les empreses de la universitat" i contra les retallades a Treball Social i el Procés de Bolonya.

A continuació reproduïm el comunicat emès pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i aprofitam per reafirmar el nostre suport a la lluita de les companyes i companys de Treball Social.



Davant la investidura de Montserrat Casas com a rectora de la UIB.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem mostrar el nostre descontent per la reelecció de Montserrat Casas. No pensam que el lamentable teatre de les passades eleccions, on tot i el boicot oficial a la nostra campanya, on els vots vermells i blancs superaren els que rebé la rectora i l'abstenció fou massiva, legitimi la investidura de la senyora Casas.

En vista de la propera posada en marxa d'un nou pla estatal, la Estratègia Universitària 2015, exigim més transparència sobre el futur de les institucions de la nostra universitat: són aquestes les darreres eleccions al rectorat?

Aprofitam també per denunciar l'actitud criminalitzadora de la direcció de la UIB cap al nostre sindicat en motiu de les xerrades organitzades juntament amb Endavant amb representants de l'Esquerra Abertzale. Lamentam que la universitat es pronuncii en la mateixa tònica que els mitjans intoxicadors espanyolistes i posi obstacles als qui volen impulsar un procés democràtic per a superar el conflicte basc.

Amb tot, i conscients que s'acosta una nova etapa on les retallades, les ingerències del sector privat, i la falta de cultura democràtica seran constants, anunciam que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans no deixarem de plantar cara i de lluitar pels interessos dels i les estudiants a la UIB. Continuam pensant que només la organització assembleària dels estudiants i la seva participació directa a la vida política de la universitat assegurarà el nostre futur.

On és la democràcia?

Lluitem per una universitat pública i popular!


Universitat de les Illes Balears, Mallorca, Països Catalans. 19 d'Abril de 2011.