18/11/11

Crònica i imatges de la vaga d'estudiants

Avui ha tengut lloc la manifestació emmarcada dins la jornada de vaga en contra de les retallades que s’estan produint en l’àmbit educatiu. Aquesta acció, que paral·lelament ha estat convocada també a altres ciutats de l’Estat, ha donat veu a milers d’estudiants que pateixen la situació de retallades. Es parla de més de 1000 persones a Ciutat.
La manifestació ha començat a les 12h a la Plaça del Tub, lloc tradicional per aquest tipus d’esdeveniments, i ha reunit estudiants dels diferents àmbits educatius, sobretot, secundària, FP i universitat. S’ha trobat a faltar la presència de professorat. La marxa ha prosseguit per la Rambla, Passeig del Born, Passeig de Guillem Sagrera fins al Consolat de Mar, on s’ha llegit el manifest i s’han fet alguns càntics més que han servit per clausurar l’acte.
La marxa, encapçalada per la pancarta “L’educació no es toca: sempre pública i de qualitat” ha tengut un tarannà jove, alegre i combatiu amb crits com “No són retallades, són punyalades” o “Contra la crisi del capital, vaga d’estudiants”. També, alguns dels assistents portaven taüts que simbolitzaven la mort de l’educació pública amb consignes com “RIP UIB” i “RIP Universitat Pública”. A més, han aparegut algunes pintades combatives contra alguns bancs.