29/5/12

Repressió i solidaritat: resposta a la detenció d'un militant del SEPC a Bunyola

La detenció de quatre joves independentistes - un d'ells, Joan, militant del SEPC - durant la protesta contra la visita de Bauzá a Bunyola ha motivat una ràpida resposta solidària amb diverses concentracions, davant la caserna de la Guàrdia Civil espanyola al Pont d'Inca i als jutjats de Via Alemanya, de les quals ha participat la nostra organització.

Un militant del SEPC i germà d'un dels detinguts, parlà a la roda de premsa junt amb Marcel Pich, d'Endavant-OSAN (organització a la qual pertany un altre dels detinguts), representant l'Esquerra Independentista i manifestant el suport total davant la repressió.

La solidaritat també s'ha sentit a la UIB, on aparegueren diverses pintades en suport als detinguts, i a l'IES Marratxí, on Joan no pogué acudir avui a classe, però més de mig centenar de companys, professors i membres del nucli local del SEPC es concentraren al pati del centre desplegant diverses pancartes a favor de l'alliberament dels quatre detinguts per la Guàrdia Civil.

Finalment, després de més de 16 hores detinguts, havent patit el menyspreu i agressions verbals de la Guàrdia Civil espanyola, els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs avui al migdia. El SEPC i la resta de l'Esquerra Independentista de Mallorca anunciam l'inici d'una nova campanya de solidaritat davant la repressió rebuda. Aquestes agressions no fan sinó augmentar la ràbia i la voluntat de lluita d'un poble que ha decidit no callar mai més davant les retallades socials i nacionals.