13/3/13

[Crònica] Manifestació per la vaga de secundària del 13 de març

Malgrat la pluja, centenars d'estudiants han respost a la convocatòria del SEPC sota el lema "La seva crisi ens arruïna, conquerim l'educació pública i popular!". La marxa ha començat passades les 12h, en el moment que membres del SEPC de l'IES Ramon Llull desplegàven una gran pancarta des d'una de les finestres del seu institut. Els manifestants han arribat fins a la Conselleria d'Educació, molt vigilada per la policia espanyola. Al llarg de la marxa s'han sentit consignes contra les retallades en educació, a favor del català a les aules, i cridant contra el sistema capitalista. Algunes militants del SEPC han encartellat una pancarta a una sucursal bancària durant el recorregut.
L'arribada a la Conselleria ha estat el moment més tens. Quan dos joves es disposàven a encendre una falla que representava al ministre Wert i al conseller Bosch, les forces d'ocupació els hi han impedit. Els agents han retingut a dos joves, amb la resposta lògica dels altres, que els han envoltat. Així, després d'alguns moments de tensió, els joves han estat alliberats.
Moments després dues joves han accedit a la Conselleria, desplegant una senyera estelada des del seu interior davant la mirada de la policia. Sense més incidents s'ha procedit a llegir un manifest que ha explicat els motius de la vaga i ha recordat que el dia 20 es repetirà la mobilització.

Des del SEPC valoram positivament la jornada, que des de les 8 del matí, moment que s'han realitzat els primers piquets, ha mobilitzat centenars d'estudiants. Destacam especialment el fet que s'hagi fet coincidir, per primera vegada des de fa temps, una vaga estudiantil amb una de professors, en una mostra d'autèntica voluntat unitària. Cridam ara a concentrar els esforços en la propera convocatòria de vaga per dia 20 de març.

Per la eduació pública i popular, la lluita continua!