19/12/13

Comunicat del SEPC UIB per a l'acte del 19D

Des de l’Assemblea del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la UIB volem donar-vos les gràcies per la vostra assistència a aquest acte que hem organitzat en el marc de la Diada de Mallorca d’enguany.
Aquest curs ha començat amb severes dificultats per la comunitat educativa, com si no fos prou precària la situació de l’ensenyament, professores i estudiants ens hem vist afectades per les darreres reformes tant de l'Estat Espanyol com del govern autonòmic.
La LOMCE amenaça amb retrocedir en els drets aconseguits en educació els darrers anys. Tant el sistema capitalista com l'Estat Espanyol han arribat a un punt de no retorn: al col·lapse, i per mantenir la seva malgastada estructura amenacen amb la re-centralització i la re-acumulació del poder, en detriment de l'educació pública, popular i antipatriarcal, i, com sempre, menyspreant i oprimint el nostre poble.
Tant la LOMCE com el TIL suposen no només un atac directe a la nostra llengua sinó un augment de les probabilitats del fracàs escolar, ja que ni docents ni estudiants estam preparades per dur a terme aquesta nova mesura, i que a més fa minvar la qualitat de la matèria impartida als centres educatius.
A més, aprovant aquesta llei, el Govern ha demostrat que no té en compte l’opinió de tota una comunitat de professionals que es preocupen per oferir un ensenyament de qualitat i en català a les nostres filles. El SEPC també vam mostrar el nostre rebuig al TIL plantant cara al govern i participant en totes les convocatòries dels docents, a més de convocar totes les estudiants de secundària a la vaga indefinida.
Amb la resistència durant la vaga hem sofert nova repressió que ha fet més difícil la lluita estudiantil, però tot i així no ens hem aturat.
Des del SEPC volem que l'educació estigui al servei del poble, independent de l'especulació dels mercats financers i que ens ensenyi a ser crítics amb el sistema i combatius si és necessari. Volem una educació que respecti el nostre poble i la nostra llengua. Volem una educació que ens allunyi de caure en els rols de gènere i en supersticions caduques. Volem una educació consensuada, justa i igualitària i que fomenti la cohesió social. Però, sobretot, la volem nostra!
Enguany, al nucli de la Universitat, el SEPC apostem per la creació de noves assemblees de facultat que vetllin per solucionar les problemàtiques específiques a cada carrera. Per això fins ara han sorgit l’Assemblea Ramon Llull, de la facultat de Filosofia i Lletres, i l’Assemblea de l'Escola Politècnica.
Com ja sabeu, el dinar d’aquest acte ha estat organitzat per les Encausades de la Conselleria i vos agraïm a totes la contribució a aquesta forma d’autogestió.
Ja per finalitzar, volem fer una crida a que participeu a tots els actes que organitzam l’Esquerra Independentista per aquestes dates, com poden ser xerrades, passis de vídeo i a la tradicional Manifestació de dia 30 de Desembre (18h al Passeig del Born) i a la Manifestació Juvenil organitzada per les companyes d’Arran el dia 28.

De nou, gràcies a totes per venir i esperam que hagueu gaudit de l’acte.