24/2/14

27F Vaga d'Estudiants

27 de febrer, vaga d'estudiants!

“Per a tots, tot”, cridaven ara fa vint anys els zapatistas al seu pas per Chiapas. Com a nosaltres, el colonialisme i el capitalisme els ho havia pres tot. I, com nosaltres, segueixen volent-ho tot. Anys ja fa que el moviment estudiantil defensa amb urpes la petita encletxa que suposava l'educació pública al nostre país: Una educació que ens havia d'ensenyar a pensar, a reflexionar i a analitzar el món de forma crítica i en la nostra llengua. Els amics espanyols de l'escola de Xicago, però, han decidit que això s'ha d'acabar; que ara ja no ens donaran ni les molles. Però nosaltres seguim volent-ho tot.

L'Estat Espanyol continua el seu camí per desmantellar l'educació pública al nostre país, ara ja no només retallant personal i infraestructura amb la sagrada excusa de la crisi econòmica, sinó que ho empitjora vulnerant els nostres models d'escola amb la LOMQE i obrint la porta al retorn de les supersticions i de l'església catòlica a les aules. Amb tot això, l'EU2015 i el cop d'estat financer a les universitats públiques segueix endavant, i, després d'anys de denúncia per part del moviment estudiantil, encara ens han acabat donant la raó.

El govern, si així es pot dir, de José Ramón Bauzá no fa més que d'altaveu amplificador de l'Estat. Per ordres de la metròpoli, aplica lleis repressives a cop de decret i posa en marxa tota la seva maquinària propagandística per deslegitimar i “depurar”, en terminologia franquista, els mestres dissidents. A dins d'aquesta olla rància només hi falta un ingredient: Els grups feixistes que es dediquen a assenyalar, a denunciar i a fer la feina bruta al govern i a l'Estat.

Des de la dignitat rebel, i, entenent que és l'únic camí que ens queda, el SEPC convocam, el 27 de febrer, una jornada de vaga estudiantil amb l'objectiu de fer-nos sentir una vegada més: Fer veure que, tot i l'ofensiva imperialista i capitalista a Mallorca seguim resistint, i que no ens aturarem fins aconseguir una universitat pública gratuïta, de qualitat i en català.

Contra la seva prepotència,
decidim desobediència!
Mallorca, Països Catalans
21 de febrer de 2014

Agenda d'actes
Dimarts dia 25: Al Claustre del Ramon Llull de la UIB a les 14h assemblea oberta de tota
la comunitat universitària.
Dimecres dia 26: Tancada nocturna al Ramon Llull de la UIB.
Dijous dia 27: Manifestació a les 12h a la plaça del Tub de Ciutat.