30/9/10

Els 40 principales i la discriminació del català

El passat dia 27 de setembre fou el primer dia del curs 2010/2011 a la Universitat de les Illes Balears (UIB). La jornada d’inici de curs va estar representada per un camió des d’on els estudiants podien practicar gratuïtament l’activitat de risc puenting. Per acompanyar dita activitat, fou acompanyada per un DJ dels 40 principales.

La jornada va transcórrer marcada per la música posada pels 40 principales, on cap cançó era en català i on el DJ parlava sols en castellà. La política d’aquesta emissora a la UIB és la mateixa que aplica l’emissora a les seves emissions a les illes, mentrestant que a Catalunya s’expressen sempre en català i la majoria de música que posen està en aquesta mateixa llengua. El més greu de tot l’assumpte és que era la jornada d’inici de curs i que, la universitat, és una organització compromesa i favorable a la normalització lingüística i que els 40 principales no posin música en català a la UIB és una contradicció de la mateixa universitat sobre la normalització que pretén aplicar.

Per demostrar el descontent dels estudiants davant aquest fet, un grup d’estudiants varen comparèixer a la zona del puenting penjant cartells amb els lemes “Volem els 40 en català!”, “Respecte per a la música en català” o “A catalunya sí; per què aquí no?”. Després de penjar aquests cartells per la zona, els estudiants van posar-se davant el punxador mostrant-li els lemes.