4/10/11

L’Esquerra Independentista de Mallorca s’adhereix a la manfestació en favor de l’ensenyament públic

L’Esquerra Independentista de Mallorca (Maulets, SEPC i Endavant) vol fer públic que s’adhereix a la manifestació que es celebrarà demà dijous 6 d’octubre a les 19h a Palma, a favor de l’ensenyament públic.
Els motius que ens empenyen a manifestar-nos són:

Els continus atacs a l’ensenyament públic i als seus treballadors. Concretats en:
  • La supressió de nomenaments d’interins fins al 2012. Impedint així que es puguin fer efectives les substitucions i noves contractacions.
  • La supressió de la contractació mínima de dos mesos
  • L’obligació de cobrir les baixes que es produeixin per part dels mateixos companys de feina
  • L’augment d’hores lectives per al professorat. Fet que suposarà que prop de 500 professionals de l’ensenyament es quedin sense feina.
  • Supressió a la pràctica dels desdoblaments, de les atencions a alumnes amb necessitats especials i, inclús, de l’atenció individualitzada
  • Retallada considerable de sou del professorat, i l’alerta de no cobrar el salari.
  • Augment previsible de les ràtios per classe

La persecució de l’ensenyament en català

Des de l’Esquerra Independentista consideram que està en joc la qualitat de l’ensenyament públic i tot el que això significa: igualtat d’oportunitats en la vida, dret a l’ensenyament de qualitat, cohesió social. Tot això excusat en una situació de crisi, la qual, però, no impedeix que el nou Govern concerti tres escoles privades lligades a l’Opus Dei.

Des de l’EIM ens reafirmam en la defensa de l’ensenyament públic i demanam a tota la comunitat educativa que surti dijous al carrer. També instam als agents implicats en l’educació (sindicats de professors, d’estudiants, associacions de pares i mares, etc.) a preparar noves mobilitzacions i més contundents en un futur proper, a les quals hi tornarem a donar suport, perquè la situació així ho requereix.


Així doncs, dijous serem al carrer…

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT