6/9/12

Comunicat del SEPC davant l'inici del nou curs acadèmic

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans encaram aquest setembre un nou curs marcat per l'aplicació d'anunciades retallades en multitud d'àmbits. Tant a la UIB com als instituts de Mallorca, els nostres nuclis preparen un nou cicle de mobilitzacions contra els que volen la privatització i espanyolització de la educació a marxes forçades. Anunciam ja des del primer dia la nostra ferma voluntat, tant a la nostra illa com arreu dels Països Catalans, de continuar plantant cara als atacs que amenaces l'educació pública, i animam al moviment estudiantil i a la resta de la comunitat educativa a aixecar-se i lluitar pels drets que ens són comuns.

- Reafirmam el nostre compromís amb una universitat vertaderament democràtica. Davant qui vol eliminar els ja insuficients mecanismes de participació als centres aplicant l'Estratègia EU2015, apostam per la decisió directa a espais de poder popular com l'Assemblea UIB, única representació legítima dels estudiants a la Universitat de les Illes Balears.

- Cridam a tota la comunitat educativa a la insubmissió contra les noves normatives del PP que posen els llaços reivindicatius al punt de mira. Animam a tots els centres, ja siguin d'educació primària, secundària o universitària, a mantenir la campanya en defensa de la nostra llengua. Cal que el món educatiu es planti davant l'ultraespanyolisme dels senyors Bosch i Bauzá, que no cerquen altre objectiu que el d'eliminar la cultura pròpia de les aules.

- Donam tot el nostre suport als encausats per la ocupació de la Conselleria d'Educació, entre ells militants del nostre sindicat, que aquests dies han declarat als jutjats. Els vertaders criminals són els polítics que a cop de retallada hipotequen el futur del nostre poble. Mostram també la nostra solidaritat amb les desenes de represaliats polítics mallorquins, en especial als quatre independentistes encausats pels fets de la Diada del 2010 als qui demanen penes de presó.

Amb tot aquests plantejaments començam el nou curs, no sense la il·lusió i les ganes de tornar a mobilitzar les aules i les estudiants. Només lluitant hi ha futur. 


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. Mallorca, 1 de setembre de 2012