24/9/12

Manifestació: contra els atacs a la classe treballadora, vaga general


Manifest BUA 26 de setembre

Des del Bloc Unitari Anticapitalista (BUA) hem convocat aquesta jornada de mobilització per fer una crida a la convocatòria d’una vaga general aquesta tardor, abans que acabi l’any. Així mateix, volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble treballador basc, on la majoria sindical sí ha convocat una vaga general per avui.
Des del BUA entenem que els plantejaments de classe, i les propostes de solucions reals per la situació de crisi sistèmica global actual, deuen dirigir-se obligatòriament a les arrels del problema, al propi sistema capitalista. El capitalisme europeu i internacional (dels quals el capitalisme espanyol i del nostre país no són res més que servents fidels), ja fa més de 30 anys que té un full de ruta ben clar que marca i exigeix:
  • el desmantellament dels sistemes de protecció social;
  • la supressió dels drets laborals, salarials i de seguretat i salut bàsics
  • l’aniquilació dels drets personals més elementals (avortament, llibertat d’expressió, etc.);
  • i la destrucció els drets nacionals i trets característics dels diferents pobles del món (entre els quals els nostres)
Davant aquesta situació, CCOO i UGT van convocar una ‘Cimera Social’ a Madrid, en la que van anunciar la creació en tot l'estat de “Plataformes Socials” que engloben les “megaplataformes” ja existents, les plataformes de “Defensa de l'Estat de Benestar”... posades en marxa després de la pèrdua del govern pel PSOE, passant per sobre en la majoria dels casos d’estructures socials unitàries preexistents, i incloent, a més, a tota mena d’organitzacions policials i parapolicials..

Els objectius reals de les cúpules i grans burocràcies és intentar garantir la pau social, capitalitzant el malestar, per controlar-lo, dirigir-lo, i quan calgui, desactivar-lo... i fins i tot anul·lar, ocultar o fins i tot criminalitzar qualsevol lluita autònoma que ells no puguin controlar. A més a més, no gosen qüestionar el sistema capitalista ni la dictadura dels mercats, i fins i tot rebutgen denunciar obertament la corrupció política, que tant patim els mallorquins i mallorquines.

Des del BUA, però, hem decidit no quedar-nos aturades, i continuar la lluita per la construcció d’un espai de lluita política netament anticapitalista, que pretén agrupar la majoria de sindicats, organitzacions i col·lectius que vullguin presentar una alternativa vertaderament rupturista i eficaç a Mallorca.

Nosaltres som conscients que l'objectiu no és la convocatòria de manifestacions, ni la defensa de l’estat del benestar. Nosaltres sabem que la única sortida possible per a la classe treballadora és l’enderrocament del sistema capitalista i la construcció d’una societat més lliure, sense opressions per qüestions de gènere o de classe. Nosaltres estam convençudess que tenim per davant una lluita molt llarga i molt dura. El que necessitam, doncs, és aglutinar el màxim possible de forces, amb una línia combativa, que defensi clarament els drets fonamentals de les persones.

Una suma de forces que puga posar en marxa un programa de lluita que hauria de comptar amb els punts següents:
  • Derogació de la contrareforma laboral, així com també de totes les contrareformes imposades contra els drets de les persones, en matèries com ara negociació col·lectiva, pensions, pagament del deute, subsidi d'atur, avortament...
  • Prestació per atur sense límit fins la trobada de feina, i salari social universal.
  • Prohibició dels desnonaments de les famílies treballadores. Un programa real d’habitatge social.
  • Repartiment del treball mitjançant la prohibició de les hores extraordinàries en un moment com l’actual, la reducció de la jornada laboral a 35h setmanals com a màxim; prohibició dels ERO; recuperació d’empreses tancades o amb greus problemes, en mans dels i de les treballadores, per formar cooperatives i empreses sense patrons; reducció de l’edat de jubilació.
  • No a las privatització dels serveis públics: sanitat, educació, transports, dependències, etc. Accés universal als serveis públics per a les persones amb o sense papers. Creació de mecanismes de control popular real sobre els serveis públics. Desenvolupament, millora i extensió  dels serveis públics d’atenció a la diversitat i a les dependències.
  • Expropiació de les empreses privatitzades que presten serveis bàsics.
  • Lluita contra les polítiques neoliberals i els estaments que les impulsen: la Unió Europea, el BCE i el FMI.
  • Que els que més tenen, paguen més. Reforma fiscal. Recuperació de l’impost de successions. Impost sobre les transaccions financeres. Persecució del frau fiscal. Tancament de tots els paradisos fiscals. Responsabilitats penals pels especuladors i causants de la crisi.
  • No pagar el deute, ni els seus interessos, ni rescatar cap banc. Auditoria social del deute.
  • Banca Pública, ètica, sota control democràtic i al servei dels drets laborals, socials i vitals de la població. Ús dels diners públics per la nostra economia productiva real i sostenible.
  • Llibertat immediata sense càrrecs per a totes les companyes i companys represaliades per la seua militància i compromís sindical, social i/o polític. Prou de repressió contra els i les que lluiten!!.
  • Avançar en models d'autoorganització en els nostres barris i pobles per satisfer les necessitats bàsiques de la classe treballadora i de tots els sectors exclosos i vulnerables de la població. Democràcia directa des de baix, participativa i horitzontal.
  • Fer un plantejament crític i un qüestionament de l'actual model de “creixement i consum il·limitat” de productes materials innecessaris; substituint-lo per un model social d'abundància relacional, cultural i de cures accessible per a tothom.
I per fer això ens cal organització i ens cal unitat. Unitat per ser més fortes. Unitat per a marcar nosaltres mateixes l’agenda de les mobilitzacions. Unitat per a convocar una vaga general aquesta tardor, i començar a treballar la convocatòria d’una vaga general indefinida.