16/10/12

Crònica de la xerrada del SAT a la UIB

Gairebé una quarantena de persones han assistit avui a la xerrada “El poble andalús en peu de guerra: les lluites del SAT”, que ha servit també per presentar l'assemblea del SEPC a la UIB de cara al curs recentment començat. 

Després d'una breu presentació del nostre sindicat i de les mobilitzacions i les campanyes més significatives que s'han fet en els darrers anys, així com de les perspectives de cara a un nou curs carregat de mobilitzacions i de lluites conjuntes amb altres entitats, com l'Assemblea de la UIB i la PUDUP-Illes, s'ha donat pas a Carlos Ríos i a Néstor Salvador, membres de la Direcció Provincial del SAT a Granada.
La xerrada s'ha iniciat una breu exposició de la situació política, econòmica i social particular del poble andalús dins d'un context global marcat per la crisis del capitalisme, les retallades en múltiples sectors i els atacs contra els drets socials i laborals. Posteriorment, la xerrada ha girat entorn al Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) i en la presentació dels seus principis ideològics bàsics i de les seves lluites polítiques i socials més destacades.
Després de fer un breu repàs a la història del sindicat, creat el 2007, i dels seus precedents, els ponents han passat a explicar algunes de les mobilitzacions dutes a terme en els darrers anys, com les ocupacions de grans propietats agràries, com va ser el cas de l'ocupació de la finca militar de Las Turquillas, l'expropiació d'aliments bàsics al Mercadona d'Écija o la Marxa per Andalusia que s'ha realitzat durant els darrers mesos.

Aquesta ha estat la primera de les diferents xerrades que es realitzaran a Mallorca al llarg d'aquesta setmana. Així, el proper dimecres els companys Néstor Salvador y Carlos Ríos repetiran la xerrada a Sóller, organitzada pel Col·lectiu Albaïna i el dijous a Manacor, organitza per Endavant i Xítxeros amb Empenta.