10/10/12

Xerrada "El poble andalús e peu de guerra. Les lluites del SAT" i presentació del SEPC a la UIB


 [AULA CONFIRMADA: SALA DE GRAUS de l'edifici RAMON LLULL]


El proper dimarts dia 16 d'octubre a les 14:30h el SEPC organitza una xerrada a la UIB baix el títol de “El poble andalús en peu de guerra: les lluites del SAT”. La conferència girarà entorn a la situació actual que pateix Andalusia en un context marcat per la crisis del capitalisme, els atacs als drets socials i laborals i les retallades i privatitzacions dutes a terme pel govern del Partit Popular seguint els interessos dels mercats i les directrius marcades per institucions com el FMI i el BCE.

En la xerrada, que anirà a càrrec de dos membres del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), s'exposaran les lluites i les alternatives que ha presentat aquest sindicat en la seva defensa dels drets socials i laborals. El SAT sorgeix el 2007 a partir de la unió de diversos sindicats i es declara com un sindicat de clase, alternatiu, marcadament anticapitalista, que aposta per un funcionament assambleari i participatiu.

D'aleshores ençà el SAT ha anat experimentant un gran creixement i actualment s'ha convertit en un dels sindicats de referència per altres organitzacions i col·lectius anticapitalistes. Sindicat que destaca per la seva aposta per l'acció directa i les constants manifestacions i reivindicacions, en els darrers mesos ha esta objecte d'un gran ressò mediàtic arrel d'algunes accions realitzades, com ara l'expropiació d'aliments bàsics al Mercadona d'Écija o l'ocupació de la finca militar de Las Turquillas.

Els ponents, Carlos Ríos i Néstor Salvador, formen part de la permanent de la Direcció Provincial del SAT a Granada i destaquen com a membres molt actius del sindicat, havent participat en les accions anteriorment citades.