9/5/13

Davant la farsa electoral a la UIB, les estudiants decidim desobediència!

El proper dia 22 de maig, estudiants i personal docent i adminsitratiu serem cridades a les urnes per triar un nou rector després de la mort de Montserrat Casas. Des del nucli del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a la UIB fem pública la nostra postura al respecte: la crida a l'abstenció o vot nul com a úniques opcions vàlides de denúncia d'un procés electoral que poc tendrà de democràtic o d'útil per la defensa dels nostres drets.

Una vegada més ens criden a unes urnes que ens discriminen pel simple fet de ser estudiants. Unes urnes que no fan altra cosa que escenificar un teatre que vol fer democràtica una universitat que no ho és: el vot de les estudiants només compta un 25% del cens total malgrat constituir el col·lectiu majoritari a la universitat. La discriminació també la pateixen, encara amb més força, el professorat no doctorat i el personal administratiu, amb un 12% del cens respectivament.

Els dos candidats, Llorenç Huguet i Antoni Riera, representen al PP i al PSOE respectivament. Representen el mateix turnisme que fora de les aules ha marcat els governs neoliberals de l'estat espanyol. Qui sap si rebrem una altra "lliçó de consens" com la que fa pocs dies anunciaren els mateixos partits (sota les sigles IDEES i JEIB) compartint els seients del Consell d'Estudiants. El denominador comú: retallades i "adequació" de la educació pública a les noves necessitats del capital. A l'horitzó l'Estratègia Universitària 2015 que entre altres coses preveu eliminar les eleccions al rectorat, ni tan sols amb l'actual sufragi distorsionat.

Des del SEPC continuam apostant per la vertadera democràcia: la de les assemblees, ja siguin aquestes d'estudiants, de professors o de treballadors. Apostam per la coordinació horitzontal i democràtica com a única opció vàlida de gestió de la universitat. Una gestió, això si, al servei dels interessos de les classes populars, desobedient amb les imposicions neoliberals i espanyolistes, i disposada a convertir la universitat en una eina pel nostre poble.

El proper 22 de maig, vot nul o abstenció!