22/7/13

Comunicat d'estiu

Les assemblees de Mallorca del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem mostrar el nostre suport a la convocatòria de vaga indefinida de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.
Vivim moments de nous avanços de la ofensiva retalladora i espanyolista que l'administració Bauçà, en nom dels interessos del neoliberalisme, vol aplicar contra l'educació pública. Així, com a estudiants entenem que els atacs contra els drets del professorat ho són també contra nosaltres. Destacam com a especialment greus la pujada del 5% de les taxes a la UIB, així com l'aplicació forçada del TIL que margina la llengua catalana.

La nostra organització aprofitarà les vacances d'estiu per debatre sobre la vaga indefinida del professorat, i a finals d'Agost farem pública la nostra posició final al respecte. Ara per ara declaram que:
-La vaga indefinida és una eina de lluita contundent i clara. Felicitam l'Assemblea de Docents de les Illes Balears per haver triat aquest camí.
-La iniciativa del professorat, portada a terme mitjançant l'assemblea i la participació directa, és tot un exemple d'organització i pràctica revolucionària, superant dinàmiques de pacte i desmobilització estèrils. Animam als sindicats a donar suport a aquesta iniciativa sobirana de vaga indefinida.
-Cridam a tots els moviments populars de Mallorca i de la resta dels Països Catalans a donar suport a la vaga indefinida.
22 de juliol, Mallorca, Països Catalans