5/9/13

El SEPC ens sumam a la vaga indefinida als instituts!

Des del Sindicat d’Estudiant dels Països Catalans volem aplaudir la iniciativa que a pres el professorat davant els atacs a l’educació per part del Govern de les Illes Balears. Ens trobam davant una vaga indefinida a l’educació històrica, mesura que consideram totalment necessària per afrontar a una Conselleria d’Educació cada cop més agressiva, tant amb el professorat i les seves condicions laborals, com amb l’alumnat i el seu futur. Malgrat els sindicats majoritaris han intentat frenar la vaga i s’han volgut avançar al cos docent en la convocatòria, el professorat s’ha aixecat per sí mateix per a impedir un greu empitjorament de la nostra educació.
Ja havíem patit prou i havíem vist com la qualitat del nostre sistema educatiu empitjorava any rere any a causa de les ambicions d’un gran capitalisme i un procés d’espanyolització creixent que ens han fet molt de mal. Però amb les constants retallades, la LOMQE, el TIL, i les altres polítiques d’una dreta més conservadora que mai, l’alumnat i el professorat ens veiem en una situació extrema. El TIL, ple de irregularitats i contradiccions, pretén espanyolitzar l’alumnat reduint les hores en català sense respectar la Llei d’Immersió Lingüística i, a més, perjudica greument la qualitat educativa al voler impartir més continguts en anglès, ja que la conselleria no ajuda als centres a tenir un personal docent qualificat en anglès, i el professorat no es veu capaç d’aquesta tasca. Per tant, les hores que no s’imparteixin en anglès per manca de professorat, s’hauran d’impartir en castellà.
Tot plegat es suma a un cúmul de condicions que deixa l’educació en situacions precàries, com la massificació d’aules per sobre del límit legal, la manca de professorat i la no substitució d’aquest en cas d’absència, les retallades en ajudes per a menjadors i per a llibres de text, la manca de beques, edificis i aules en mal estat, etc.
Davant aquests atacs del Partit Popular que clarament pretenen reduir la qualitat educativa i espanyolitzar les aules i, sobre tot, arruïnar el nostre futur, les estudiants volem donar tot el nostre suport a la iniciativa del professorat, oferint-mos així a ajudar amb les caixes de resistència, i decidim convocar també una vaga d’estudiants indefinida. Deixem ben clar que en aquestes condicions no podem començar el curs. Plantem cara a un sistema que ens diu que defensar una educació digna és un delicte.
Ara més que mai, les estudiants dels Països Catalans seguirem sortint als carrers i seguirem lluitant fins a aconseguir d’una vegada per totes una educació pública, popular, antipatriarcal, de qualitat i en català.

Palma, Mallorca, Països Catalans, 5 de setembre de 2013