3/11/14

Comunicat del SEPC UIB de suport a Robert i Marcel


La vaga general del 14 de novembre de 2012 va ser una de les més combatives i seguides de tota la història recent de Mallorca. Durant el multitudinari i pacífic piquet unitari del dematí, la policia espanyola detingué a dos activistes sense motiu aparent. Ells eren Robert i Marcel. Recordem per cert que una altra persona, militant del nostre sindicat, va ser, a més, ferida de gravetat d'una porrada al cap.

Fa poc, tant Robert com Marcel han sabut que el fiscal, basant-se en fets falsos i sense cap fonament, demana quatre anys de presó a cadascun. D'això, al SEPC, també ho hem viscut els darrers anys, amb multes i criminalitzacions que han intentat sense èxit aturar la mobilització estudiantil mallorquina. I és essencialment per això que volem donar el nostre més explícit suport i la nostra solidaritat als dos.

Amb aquests fets es demostra que quan l'anticapitalisme i les revoltes socials prenen una mica de força el poder no dubta gens en exercir la violència i la repressió de forma indiscriminada. I sempre, sense excepció, ho exerceix contra els col·lectius més vulnerables i contra les persones lluitadores que feim feina contra els atacs socials i culturals.

Davant d'això, Robert i Marcel han iniciat una campanya i han cercat mostres de suport. Ja el passat 25 d'octubre realitzaren un multitudinari acte de suport a Can Alcover. El judici es farà dia 6 de novembre a les 10.30 als jutjats de Via Alemanya, i des del SEPC UIB convidam a tothom a assistir-hi per donar suport als dos activistes.

Cap fiscal ni cap jutge ens tallarà les ales!
Absolució Robert i Marcel!