25/11/14

Comunicat del SEPC UIB respecte el 25N

Un any més arriba el 25 de Novembre, dia contra la violència de gènere, una data que fa més que evident el cops que rebem les dones per part del patriarcat tan arrelat a la nostra societat en múltiples formes de violència de gènere. Un any més la data de commemoració de les morts, víctimes màximes del masclisme i  novament la data que sembla conscienciar a la població de que la violència de gènere s'estén a passos agegantats a l'Estat Espanyol encara avui en dia.

El nombre de dones mortes i denúncies creix exponencialment i paral·lelament a la normalització de la violència de gènere i transversalment som oprimides,  essent víctimes de les polítiques i del sistema capitalista.

Un any més, coneixem la cara dels qui afavoreixen la violència de gènere institucional, des de les mesures de Gallardón al cas repressiu de les feministes encausades i les detencions corresponents, denunciem les institucions on regna el masclisme i on s'ha venut una falsa idea d'igualtat.

Al marge de les denúncies i morts agreujants, moltes més dones patim i estem sotmeses a la violència de gènere de forma quotidiana i freqüent. Ja sigui en forma de sexisme a la publicitat, de pressions estètiques,  feminització de la pobresa,  salaris desiguals, insults verbals, de repressió a la presa de decisions del cos d'una mateixa, rols de gènere tòxics, degeneració de la figura de la dona i de la mare, la imposició de servir com a instrument reproductiu,  violacions, bavosisme, control de la nostra sexualitat, entre moltes altres vies amb l'objectiu de menysprear a la dona i relegar-nos a l'exclusió social. No romandrem en silenci, no serem invisibles, ni humiliades, ni submises.
Moltes altres,  també ens neguem a normalitzar la violència de gènere i ens oposem sense lloc a dubtes.  Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans en consonància als nostres eixos i en especial l'antipatriarcal, ens neguem a que el nostre espai, la Universitat i instituts, s'infecti de les violències heteropatriarcals. La nostra resposta és plantar cara decidint què no les acceptem i combatint-les dia a dia, minut a minut treballant en xarxa per detectar i respondre a les agressions que perpetuen el patriarcat.
Per això també demanem la participació a la Marxa de Torxes de dia 25 de Novembre, que s'iniciarà a Porta Pintada 20 hores i als diferents actes i mobilitzacions organitzats arreu dels pobles de l'illa, per testimoniar el nostre rebuig a la societat que empara i potencia que es segueixi produint la violència de gènere.

No oblidem les morts irreversibles, així com no oblidem la lluita feminista.

SEPC UIB