23/11/12

Carta de suport de l’Esquerra Independentista de Mallorca al projecte CUP – Alternativa d’Esquerres


El conjunt de les organitzacions que avui dia conformam l’Eim (Sepc-Mallorca, Endavant-Osan Mallorca, Alerta Solidària de Mallorca, Arran Mallorca i Pinyol Vermell) volem expressar el nostre suport total i unànime al projecte de les CUP-AE, presentat a les eleccions autonòmiques del 25-N al Principat.

Els motius que ens han conduït a demanar el vot per a aquesta candidatura són molt amplis. No obstant això, podem agrupar-los en tres grans eixos: socialisme, independència plena dels Països Catalans i feminisme i destrucció del patriarcat.
Entenem que la lluita institucional de les Cup arribarà al Parlament del Principat i que, un cop aconseguit aquest objectiu, les lluites rupturistes de les classes populars catalanes també arribaran a aquesta institució regional. Entenem que les tres lluites són inseparables i que, a la vegada, inclouen moltes altres lluites específiques com ara l’ecologista, la sindicalista, la territorial, l'antimilitarista, l'alimentària i la sexual, entre moltes d’altres.
Dit això, des de l’Eim esperam que el projecte de la CUP-AE serveixi al poble en la seva acció, per tal de deslegitimar els sistemes capitalista i espanyol, així com també que serveixi per visualitzar la falta de democràcia d’aquestes institucions. Tot plegat, es presenta amb l’objectiu de realitzar una pedagogia social efectiva que ens condueixi a l’autèntica Unitat Popular capaç de construir una nova societat més justa i digna per a totes.
D’aquesta manera, volem expressar que la CUP-AE representa aquest model de lluita que també és la nostra. Un model que pretén canviar la manera de fer política, entesa actualment, i que pretén dur la política a cada poble, barri, ciutat i persona. Un model que vol capgirar la tendència actual de fer política i que vol anar des de baix cap a dalt, rompent així l’actual jerarquia de poder dels polítics que sempre han treballat des de dalt cap a baix.

Per tot això i molt més, et demanam que si ets catalana i pots anar a votar, reflexionis en relació a aquest escrit. No només et demanam que votis aquesta opció, sinó que volem que hi participis i que la milloris per a què realment ens representi a totes.

Des de Mallorca ho tenim clar,
tot el poder pel poble,
que ens tornin el que ens pertoca,
i que no ens facin callar,
malgrat ens seguin la vida.

Esquerra Independentista de Mallorca,
22 de novembre de 2012.