17/11/12

Crònica de la vaga general a la UIB

Jornada de lluita intensa i passada per aigua la que es visqué a la UIB el passat 14 de novembre.

Tot començà el 13 de novembre devers les 2 de la tarda, quan un grup d'estudiants, que anà augmentant en nombre durant la tarda (una part considerable militant al SEPC; de la UIB, de secundària, i altres organitzacions de l'Esquerra Independentista), ocupà l'edifici Mateu Orfila. Es va dedicar la tarda i el vespre a organitzar la llarga jornada de lluita del dia després.

Ja de bon matí es començaren a fer diversos piquets, tant als accessos a la UIB com pel campus universitari. Es formaren importants retencions als accessos al campus, arribant fins i tot, malgrat els intents d'alguns d'evitar els piquets passant-lis per damunt, a fer desistir als conductors i a tornar a casa. I tot això davall una pluja constant que acompanyà als integrants dels piquets des que es despertaren fins que recolliren per anar cap a Plaça Espanya al piquet unitari dels moviments socials anticapitalistes. Aquest acabà, després de diverses càrregues policials, amb 2 detinguts (un d'ells militant d'Endavant); que varen ser alliberats el mateix vespre, i diversos ferits i identificats (alguns d'ells militants del SEPC a la UIB i a secundària). Afortunadament, la manifestació del capvespre, convocada per la Comissió pro-vaga anticapitalista, no tengué cap fet destacable, llevat de l'assistència de 10.000 persones (segons xifres de la Delegació de Govern).

Així doncs, es pot qualificar la vaga general com un èxit a la UIB, on els piquets organitzats per l'Assemblea d'Estudiants, en el qual va participar activament la militància del SEPC universitari, segueixen en la línia de les darreres vagues convocades en l'últim any.