3/10/13

Comunicat: Les estudiants decidim desobediència! [Vaga indefinida]


Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem denunciar el greu atac als drets civils que ha suposat la prohibició de dues concentracions previstes en el marc de la vaga indefinida per l'educació. 

Entenem que els motius que la Delegació del Govern espanyol ha expressat per il·legalitzar les convocatòries no tenen cap fonament més enllà de la voluntat política d'ofegar als docents.

Que diumenge surtin 100.000 persones al carrer en la manifestació més gran mai feta a Mallorca, i que el dia següent la resposta de l'estat sigui la prohibició, és una bona mostra de la nul·la voluntat democràtica del Partit Popular. La Conselleria d'Educació complementa aquesta actuació amb el bloqueig del diàleg a la taula de negociació, com s'ha anunciat des de l'Assemblea de Docents. A alguns centres, estudiants reben pressions per abandonar la vaga, amb amenaces de penalitzacions acadèmiques.

Tot plegat respon a una única estratègia: desgastar el moviment de docents i estudiants i que aquest no es visualitzi al carrer. Davant això el SEPC cridam a a la desobediència oberta a les prohibicions. D'aquesta manera entenem que plantam cara al Govern en el terreny on aquest és més feble, ja que no es capaç de gestionar les grans mostres de suport popular a la vaga indefinida.


No ens deixem enganyar. Amb la força del compromís i la dignitat hem construït el moviment popular més fort dels darrers anys a les Illes. La gran manifestació de diumenge, la quantitat de doblers a la caixa de resistència, i la notable incidència de la vaga després de tres setmanes són mostres inequívoques de la nostra força. No podràn res davant un poble unit, alegre i combatiu. Guanyarem!


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 3 d'octubre de 2013