20/3/15

COMUNICAT DEL SEPC SOBRE EL "BLOQUE JUVENIL"

Alerta antifeixista!

En la passada manifestació del 26 de Febrer, organitzada pel SEPC Mallorca en motiu del rebuig contra el decret de l’EU2015 i la implantació del “3+2”, es van presentar a la Plaça del Tub (el lloc inicial de la marxa) un grup aproximadament d’uns set individus feixistes que venien a rebentar la convocatòria de manifestació. Quan van ser identificats com a feixistes, se’ls va expulsar immediatament de la convocatòria amb la intervenció final de la policia. Esteim xerrant d’un nou grupuscle feixista anomenat “Bloque Juvenil” que opera actualment a la ciutat de Palma. S’ha estudiat que malgrat el seu caràcter de discurs ambigu, populista i bilingüe dirigit als joves mallorquins inconformistes, aquest col·lectiu reposa sobre una línia ideològica d'extrema dreta.

 És constatable tant en la seva pàgina de Facebook ("Bloque Juvenil") com en el seu compte de Twitter ("@BloqueJuvenil"), que per la terminologia patriòtica utilitzada i el perfil de les organitzacions que segueix ("Hogar Social Madrid, Respuesta Estudiantil, Liga Joven", Casal Tramuntana i d’altres organitzacions feixistes d’arreu de la península), es tracta d’un nou col·lectiu feixista.

A més d’això, aquest col·lectiu ha estat creat i està integrat per membres formats des d'una línia ideològica neonazi i que estan militant o han militat a altres grups feixistes de l’illa, com ara les agrupacions d’ultres que giren entorn a la grada jove del Mallorca o a grupuscles com La Falange.

És per això que des del SEPC Mallorca alertam sobre la vertadera naturalesa d’aquest col·lectiu i feim una crida a la unitat contra el feixisme. Ja que, consideram que el feixisme, és la cara més violenta generada i constatada del capitalisme. És l’eina que utilitzen els poderosos per tal de perpetuar el sistema quan aquest es veu en perill i que, per tant, presenta l’odi i la intolerància cap a qualsevol de les organitzacions anticapitalistes conseqüents de l’illa.


FEIXISME MAI MÉS, NI A PALMA NI ENLLOC!
UNITAT I RESPOSTA ANTIFEIXISTA!