7/3/15

UNIVERSITATS I INSTITUTS LLIURES DE VIOLÈNCIES MASCLISTES. CADA DIA ÉS 8 DE MARÇ!

El 8 de Març , Dia de la Dona Treballadora, esdevé una data en memòria de la lluita de les treballadores  de la fàbrica Cotton de Nova York el 1908 que es declararen en vaga i ocuparen la fàbrica amb l'objectiu d'exigir una millora laboral i social i que moriren cremades per la reivindicació dels seus drets. Aquests fets donen sentit a la data que es converteix en una diada on es reivindica el feminisme que porta tants anys de trajectòria.

Sabem que la lluita de les nostres avantpassades continua i que cada cop ve més marcat el recorregut de les societats patriarcals que està tenint una evolució regressiva, és habitual veure desigualtats per qüestions de gènere:  a la vida quotidiana,  a nivell social, exercit per les autoritats, als mitjans de comunicació, als instituts, a les Universitats...

 En totes les esferes es pot evidenciar la inferioritat de la dona de classe treballadora perpetuada pel patriarcat i el capitalisme, en forma de salaris desiguals i llocs de treballs encara més precaris pel fet de ser dones ,sent exposades a ser assetjades al carrer, sotmeses a seguir l'estereotip de dones perfectes per ser "acceptades", les continuades mostres de violència masclista a la televisió que ens converteix en objectes, la manca de reconeixement del treball domèstic,  la doble explotació de les dones tant dins com fora de casa que es veuen agreujades per les retallades en els sistemes de protecció amb l'objectiu únic de mantenir les polítiques d'austeritat per part de les institucions, els constants casos d'agressions i dones mortes víctimes de la violència de gènere, el fet de ser jutjades per la nostra decisió del tipus de relacions sexo-afectives, avortaments amb preus inassolibles, que ataquen  al nostre dret a decidir sobre el  propi cos, l'absència de mesures preventives i d'actuació en molts dels sistemes,  són mostres d'aquesta tendència regressiva de la nostra societat. Ens volen submises. Les joves exigim cada vegada més des dels moviments socials i des de les formes autoorganitzatives  un espai lliure de les opressions de gènere en l'àmbit públic, laboral i domèstic.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans detectem que les nostres aules no estan exemptes de patir aquestes desigualtats i que es reprodueixen les estructures patriarcals al sistema educatiu. A més l'absència d'un protocol d'actuació en front dels atacs a la dignitat i als drets de la dona no facilita la seva desaparició, exigim doncs la cooperació dels rectors, els equips directius, el professorat i les estudiants per tal localitzar i intervenir en les violències masclistes. Feim una crida a les estudiants per a què ens autoorganitzem i desobeïm per respondre a l'opressió patriarcal, prou dones silenciades!

Aprofitem per recordar-vos que esteu totes convidades a les jornades previstes en el marc del 8 de Març organitzat per l'Esquerra Independentista de Mallorca que inclouen  la Manifestació de dia 8 de Març pel dia de la Dona Treballadora a les 12 h a Pl. de Cort, així com també vos convidam a afegir-vos a la Vaga de Totes de dia 19 de Maig per tal de demostrar que les dones som el motor de la societat.

Reclamem el nostre dret  a estar segures als nostres centres i a estudiar en un entorn sense violències, reclamem una educació i una societat feminista.

A LES NOSTRES UNIVERSITATS I ALS NOSTRES INSTITUTS, CAP VIOLÈNCIA MASCLISTA. CADA DIA, 8 DE MARÇ!