20/3/12

Davant les amenaces del PP als centres d'ensenyament que han participat de la campanya "enllaçats pel català".
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans denunciam la política de repressió que està seguint la conselleria d'educació del Govern de les Illes Balears, i que els darrers dies s'ha concretat en una carta de la directora general Mª de las Mercedes Celeste Palmero, que ordena de retirar els llaços-senyera que pengen a alguns centres.

Fets com aquest demostren la clara voluntat del PP d'acabar amb la nostra llengua i ofegar el moviment que li dóna suport. El SEPC animam a estudiants i professorat a desobeir aquestes ordres carregades d'esperit autoritari i a secundar, ara més que mai, la campanya de rebuig als atacs al català. El PP, que diu que no li agrada el "rerefons polític" de la campanya, i per això la prohibeix, no te cap problema en aplicar la seva particular "política" contra la presència de la nostra llengua a les escoles, fidel al seu espanyolisme neofranquista.

La senyora Celeste Palmero hauria de saber que la "senyera" si que és un símbol històric que representa la nostra terra des de fa segles, i la seva voluntat de resistir-se a la dominació a la que el poder espanyol l'ha volgut sotmetre, amb símbols "nacionals" com als que fa referència a la seva ordre. És amb aquesta mateixa voluntat de lluita que el SEPC cridam a que la comunitat educativa doni suport a iniciatives com la campanya #aMallorcaencatalà i la propera manifestació del dia 25 de març.

Demostrem entre totes i tots que no ens faran callar!


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Mallorca, 20 de març de 2012