23/9/14

COMUNICAT SOBRE LA DECISIÓ DEL TSJIB ENVERS EL TIL

Els darrers anys l'educació a les Illes Balears s'ha vist sotmesa a constants atacs, portem anys parlant de retallades en sous, recursos i  professionals, de ràtios desorbitades, increment d'hores... No tan sols parlem en matèria de qualitat, sinó també de la contínua repressió que han patit tant professors com estudiants, com és el cas de les Encausades de la Conselleria, els directors acomiadats,  o les estudiants retingudes a les passades vagues convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.  Aquestes són només algunes de les traves representatives a les que tota la comunitat educativa s'ha hagut d'enfrontar.

El  passat Abril de 2013 l'Educació rep un altre cop brutal imposat pel Partit Popular.  Aquesta vegada es tracta del sorgiment d'una nova normativa lingüística, parlem del Tractat d'Integració de Llengües, conegut com a TIL, als centres docents no universitaris. La normativa és aprovada al decret 15/2013, i no és més que un atac directe a la llengua catalana, entre altres objectius de rere fons, tots en detriment de la nostra llengua i cultura.
Des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, Camps, justificant una normativa gens raonable, parlà de millora de les competències lingüístiques i comunicatives en les tres llengües subjectes al TIL, les dues llengües oficials i una estrangera (prioritzant l'anglès).

Evidentment, la resposta de la comunitat educativa fou l'esperada, prioritzant l'eliminació de la precarietat que està arribant a les aules de les nostres escoles, instituts i Universitat, i declarant la mesura insostenible en previsió de la falta de preparació de molts dels professors, la reducció del temari, i l'augment del fracàs escolar; aquestes eren les conclusions que els professionals de l'educació van treure d'aquesta mesura, enfront de la inaccessibilitat per part del Govern de negociar i d'arribar al consens.

Des del passat mes d'abril, les docents i les estudiants treballen juntes per plantar cara a l'irresponsable i imposada mesura, són moltes les protestes que s'han donat en resposta al TIL sota les consignes com "anglès sí, TIL no", exigint als responsables la retirada de la normativa.

Arriba el setembre i a la tornada a les aules, tant estudiants com professors estem  a l'expectativa de les noves represàlies del Govern en un inici de curs complicat. Iniciem el curs amb una jornada de vaga per tal de seguir treballant per aconseguir l'educació que volem.
A dia d'avui, 23 de Setembre, tota la comunitat educativa recorda que la lluita que hem duit a terme durant els darrers anys dóna resultats: el Tribunal Suprem de Justícia de les Illes Balears declara anul·lat el decret 15/2013 que regula el TIL.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, amb la nostra participació activa com a estudiants, i de la mà de les docents, seguim vetllant per l'educació que considerem vàlida i a la qual és innegociable renunciar. Volem un model educatiu PÚBLIC, POPULAR, EN CATALÀ, ANTIPATRIARCAL, I DE QUALITAT. Celebram aquesta petita victòria, que ens anima a seguir lluitant i a continuar donant resposta a qualsevol atac contra l'Educació a Mallorca.

CONTRA LA SEVA IMPOSICIÓ, DEFENSEM LA NOSTRA EDUCACIÓ!