19/9/14

CRÒNICA DE LA VAGA DEL 15 DE SETEMBRE

La jornada de vaga del passat 15 de setembre s'inicià amb una penjada de pancartes, a les sis del matí, arreu dels instituts i escoles de Ciutat. Les estudiants s'encarregaren que Palma es despertàs ja amb set pancartes, (a l'Estació Intermodal, al Col·legi Pius XII, a l'IES Madina Mayurqa, a l'IES Josep Maria Llompart, al Pont del Tren, a l'IES Arxiduc, i a la Plaça del Tub), que deixaven ben clar que aquest inici de curs no seria normal.

A partir de les 7:30h el piquet es va anar concentrant davant el Conservatori de Palma, i esperaren ser-hi totes per començar la seva ruta. Mitja hora després ja arribaven al primer institut. Quan es trobaven a l'interior del segon institut, l'IES Josep Maria Llompart, tengueren problemes amb la direcció del centre, i aquest avisà la policia, el piquet abandonà l'edifici i es reagrupà en el següent centre, l'IES Joan Maria Thomàs, on entraren amb normalitat i aconseguiren que algunes estudiants que havien anat a classe s'afegissin. El piquet se sorprengué del gran seguiment de la vaga per part dels docents en alguns centres, com al Col·legi Pius XII. 

Prop de les nou del matí el piquet ja havia avançat molt, eren molt lluny d'on havien començat, però encara no s'havia acabat la seva feina. Mentre es dirigien al que seria el penúltim centre del recorregut, passaren per davant de l'escola Sta. Mònica i informaren, davant les portes tancades, de la jornada de vaga, i dels seus motius i legitimitat. 

Ja eren les 9:15h quan arribaren a l'IES Arxiduc i se'ls impedí l'entrada, aquest és un institut especial per a les estudiants del piquet:

El cas de repressió brutal a les joves per part de la policia, on més de quaranta menors van ser identificats i colpejats a la vaga indefinida de l'any passat, va tenir lloc prop d'aquest centre, i gràcies a l'avís que la direcció d'aquest va fer a la policia espanyola. Tot això va anar seguit d'una campanya mediàtica de criminalització de les estudiants que va durar vàries setmanes, on se les acusava injustament d'haver provocat desperfectes a l'institut i d'haver-se mostrat violentes.

Després d'haver informat des de la porta, i d'haver demostrat que la repressió policial i les mentides no ens aturen, i que seguim mostrant la força del moviment estudiantil per molts de cops que rebem, les estudiants del SEPC es dirigiren al punt de trobada per iniciar la manifestació juntament amb totes les docents en vaga.

Vàries columnes de manifestants vestides de verd recorreren la ciutat fins arribar al Consolat del Mar, on l'Assemblea de Docents, la Plataforma Crida i el SEPC llegiren el manifest on exigien la dimissió del President de les Illes Balears i de la Consellera d'Educació i declaraven que continuarien la lluita per la qualitat de l'educació pública i en català fins a les últimes conseqüències.

NO TENIM POR!
CONTRA LA SEVA IMPOSICIÓ, DEFENSEM LA NOSTRA EDUCACIÓ!