22/9/13

Crònica: cinquè dia de vaga indefinida

La cinquena jornada de la vaga indefinida per l’educació, ha començat a les 8h del matí amb un únic piquet d’estudiants que ha iniciat la seva activitat a l’Institut Ramon Llull. L’entrada al centre s’ha duit a terme sense cap problema, realitzant la seva activitat per passadissos i classes interrompent la pretesa normalitat al centre.

Tot seguit, el piquet s’ha desplaçat a l’IES Joan Alcover, on també han pogut accedir sense cap tipus d’incident. Allà, han tornat a interrompre l’activitat a les aules i al centre en general. També passaren per l’IES Politècnic, on van poder entrar sense problemes.

Després s’ha dirigit al Col·legi Arcàngel Sant Rafel, però se’ls ha impedit l’accés a les instal·lacions i s’ha decidit quedar a l’exterior, tot fent crits i càntics en pro de la vaga de l’estudiantat.

Més tard el piquet ha intentat entrar al Col·legi Jesús Maria, on tampoc no s’ha deixat desenvolupar el piquet amb normalitat i, per tant, han decidit romandre a fora i seguir cridant els estudiants a unir-se a la vaga indefinida.

A continuació, ha estat el torn del Col·legi Santa Mònica, on el piquet s’ha trobat amb la negativa de la direcció a l’hora d’accedir al centre. Aquesta ha amenaçat amb telefonar la policia si el piquet no abandonava les immediacions del recinte escolar. Seguidament, el piquet ha decidit anar-se’n cap a l’escola del costat, el Col·legi Santa Isabel, on ha arribat un ampli dispositiu policial alertat prèviament per la directiva del Santa Mònica.

La policia nacional (CNP), aleshores, ha retingut i identificat un grup nombrós de joves del piquet. En total, s’han produït unes 20 identificacions durant el piquet d’avui, sumant un total de 80 persones identificades en els cinc dies que duim de vaga.

En acabat, els agents han deixat anar totes les persones que havien estat identificades i el piquet s’ha dirigit cap a la roda de premsa de la convocatòria de la manifestació unitària del proper dia 29 i a la posterior concentració a les 13h a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

A la concentració, que tornà a ser multitudinària, s’hi repartiren octavetes explicant el cas repressiu de dimarts, on 40 estudiants foren retinguts i identificats. Aquestes es van llegir per l’altaveu i els professors van donar-nos el seu suport, amés d’agrair-nos la implicació.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 20 de setembre de 2013