18/9/13

Crònica: segon dia de vaga indefinida

La jornada d'ahir es va encetar amb normalitat: dos piquets es repartiren per zones a Palma. Un piquet de la zona de Palma va començar a l'IES Joan Maria Thomàs, allà el director va tancar les portes del centre per impedir l'entrada del piquet. Després, el piquet es dirigí cap l'IES Josep Maria Llompart i Pius XII, on la directora d’aquest va aturar, també, l'entrada del piquet al centre. Finalment, es dirigiren cap a l'IES Arxiduc Lluís Salvador, on es trobaren amb l'altre piquet d'estudiants.

Devers les 9:30h es varen produir els primers incidents. El piquet va entrar a l'IES Arxiduc Lluís Salvador, i aleshores varen ser alertats d'una cridada a la policia espanyola (CNP) per part de la direcció del centre, i de seguida sortiren d'allà.

El piquet, format per una quarentena d'estudiants, es va dirigir fora del centre, on varen ser retinguts, identificats, escorcollats i, al menys un d'ells, ferit. Un altre grup del mateix piquet va poder entrar a El Corte Inglés per tal de fugir de la policia, però aquests s'adonaren de la presència de joves dins el recinte comercial i efectuaren la seva entrada, també. Allà, algunes treballadores ajudaren els joves, però tot i així, la policia agafà un jove i el dugué a una sala, on va patir agressions físiques. La policia va procedir a emmanillar sis joves per tal de detendre'ls, però l'arribada d'una ambulància, d'un grup de pares i de membres de la Plataforma Crida que varen fer pressió, va impedir la seva detenció. També, la policia espanyola va confiscar dues estelades, dues banderes rojes i dues liles, a més de cartells i adhesius.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 17 de setembre de 2013