20/9/13

Crònica: quart dia de vaga indefinida

La quarta jornada de vaga ha començat amb un únic piquet d’estudiants davant el col·legi Pius XII. Al llarg de tot el matí, el nucli del SEPC a l’IES Ramon Llull s’ha organitzat per recórrer diferents classes organitzant debats sobre la vaga.  Unitats de policia local i policia espanyola ja hi eren, novament amb una actitud intimidatòria, identificant a un jove a les portes de l’escola.

Després, seguides en tot moment per els esmentats cossos policials, més de 60 joves han anat cap a l’IES Joan Maria Thomàs. Allà es va aconseguir entrar al centre, informant de primera mà als estudiants i docents que s’hi trobaven. A les proximitats del lloc militants del SEPC encartellaren una pancarta amb el lema “la lluita és l’únic camí”.

El següent centre visitat fou l’IES Madina Mayurqa, on els piquets ja es trobaren una pancarta penjada cridant a la participació a les mobilitzacions. Els joves aconseguiren accedir al pati del centre on cridaren contra el TIL i les retallades.

Hi ha hagut un moment de tensió quan el piquet a intentat entrar a l’IES Josep Maria Llompart. La policia espanyola ha estat a punt de carregar, i finalment ha estat personal del mateix centre qui ho ha evitat.

Les mobilitzacions del matí han desembocat en una concentració davant el rectorat de la Universitat de les Illes Balears. Era el inici del curs acadèmic a la UIB, però malgrat el que és habitual, no s’han presentant ni el President del Govern José Ramon Bauzá ni la Consellera d’Educació Joana Maria Camps. Unes 2000 persones han cridat durant hores contra el TIL, les retallades, i la repressió a la vaga. Des del SEPC s’han desplegat diferents pancartes en aquest sentit durant la concentració.

La jornada, però no havia acabat del tot. Quan diferents polítics del PP, entre els qui hi havia el batle de Palma Mateo Isern, entraven al Casal Solleric, en el marc de les activitats de la Nit de l’Art a Palma, prop d’un miler de persones els començaren a escridassar per sorpresa. Els polítics fugiren del centre cultural cap a la Plaça Tortugues i el carrer Jaume III. La multitud els seguí fins que arribaren nombroses unitats de policia local i espanyola, formant un cordó fins que la concentració es dissolgué. El centre de Palma va romandre pres per les unitats policials durant algunes hores. 


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 19 de setembre de 2013