18/9/13

Crònica: primer dia de vaga indefinida

La jornada de vaga indefinida d'ahir va començar, des de primera hora del matí amb piquets arreu de tota Mallorca, amb forta presència a Inca, Marratxí i Palma.

Al piquet d'Inca hi assistiren estudiants de diversos institus del nord de Mallorca, incloent dos instituts d'Inca. Una trentena d'estudiants començaren a les 8:30 del matí entrant a l'IES Berenguer d'Anoia i ocupant, cridaren consignes contra les retallades del Govern balear i l'aplicació del TIL. Després es dirigiren cap a l'IES Pau Casesnoves, el qual també ocuparen i els alumnes que hi havia al centre sortiren als passadissos alertats pel renou i alhora donaren suport al piquet. Més tard, el piquet es dirigí a les aules de la Formació Professional, allà el cap d'estudis va impedir l'entrada al piquet traient-los del centre, advertint a dos estudiants del nucli local que l'entrada a l'edifici s'havia de solicitar abans a la direcció, i amenaçant que assistissin el pròxim dia de classe al cap d'estudis. Finalment, el piquet d'Inca anaren cap a Palma per tal de participar a les concentracions de Plaça del Tub i Consolat, juntament amb l'Assemblea de Docents.

A Palma, els piquets es dividiren en dues zones, passant per diversos instituts. Un dels piquets començà al Col·legi Pius XII, fent una concentració davant la porta juntament amb docents del mateix centre. Després, el piquet es va dirigir a l'IES Joan Maria Thomàs per tal d'ocupar-lo però el director va posar resistència i tragué el piquet fora del centre. Més tard, el piquet va anar a l'IES Josep Maria Llompart, entrant al centre i recaptant estudiants pels piquets. Finalment, unes seixantena d'estudiants es concentraren a la Conselleria d'Educació.

El piquet de la zona del centre de Palma, començà a l'IES Ramon Llull a les 7:45 desplegant una pancarta des del balcó de l'institut en suport a la vaga indefinida. També es va posar una paradeta on es venien llacets quatribarrats per recaptar doblers per la caixa de resistència. Sobre les 10:30, han arribat els altres piquets i han entrat al centre per tal d'impedir la continuitat de les classes. A les 11:00 tots els piquets s'han juntat per tal d'anar de manera unitària a la concentració del Consolat.

Sobre les 10:30, uns quinze joves de l'Esquerra Independentista varen ser identificats i escorcollats mentre es dirigien a la concentració de la plaça del Tub, retenint-los durant mitja hora i obligant a un periodista a eliminar el contingut audiovisual de la retenció.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 16 de setembre de 2013