26/9/13

Crònica: vuitè dia de vaga indefinida

Amb vuit dies de vaga a les esquenes una trentena de joves han iniciat els piquets informatius a primera hora. Aquest cop s’han dividit en tres grups, un canvi en les seves funcions ho ha permès; avui no es pretenia tant interrompre l’activitat normal dels centres, com visualitzar la vaga i convocar els estudiants a la concentració de divendres.

El primer grup ha començat el piquet a l’IES Ses Estacions on ha entrat a les classes i ha organitzat debats entre els estudiants. Posteriorment, s’han dirigit a l’IES Arxiduc Lluís Salvador informant amb octavetes de la concentració convocada divendres. Els següents objectius han estat l’IES Josep Maria Llompart i l’IES Madina Mayurqa, on s’han fet penjades de pancarta i s’han distribuït octavetes per les parets; al Madina s’ha pogut fer a l’interior. Els joves han seguit amb l’IES Joan Maria Thomas, també desplegant una pancarta i penjant-la a l’exterior, juntament amb desenes d’octavetes.

Un altre grup ha començat per l’IES Guillem Sagrera, anant després al Col·legi Santa Magdalena Sofia, al Col·legi La Salle, posteriorment al Col·legi CIDE i finalment al Montisión. A tots aquests centres s’han penjat centenars d’octavetes, totes a l’exterior dels centres, ja que es va denegar l’accés als joves. Al Col·legi la Salle la direcció del centre va llevar immediatament les octavetes de les parets i al CIDE es va desplegar una pancarta.

Simultàniament, un tercer grup ha començat per l’IES Ramon Llull, el piquet ha entrat a l’interior repartint octavetes i creant debats a les aules. El mateix esquema s’ha reproduït a l’IES Joan Alcover sense cap impediment en l’activitat del piquet. Finalment, el grup s’ha dirigit al Col·legi Pius XII, s’ha entrat al centre amb normalitat, s’han repartit octavetes convocant als alumnes a la concentració de divendres i s’ha despenjat una pancarta des de l’interior.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 25 de setembre de 2013