17/9/13

Davant la repressió contra la vaga indefinida

Des de Alerta Solidària i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem denunciar l'assetjament de la policia espanyola (CNP) al jovent estudiantil durant els dos dies de vaga indefinida per la educació.

La jornada la jornada del primer dia començà amb piquets pels instituts i carrers de part forana i ciutat. Aquesta transcorria amb la normalitat habitual d'una vaga, fins que el cos repressiu va identificar i escorcollar a 3 joves, amenaçant a un d'ells amb un “como te vuelvas a mover te pego una hostia”. Tot i així es mantingué l'activitat al llarg de les hores.
Quan un grup de 15 joves es dirigia a la concentració de les 12, dues unitats de la policia espanyola i una tercera de paisà, sense previ avís els retingueren. Amb una actitud prepotent i agressiva procediren a identificar i escorcollar els objectes personals dels joves. Hi hagués moments de tensió quan els agents obligaren a esborrar material audiovisual de diverses càmeres.

En el segon dia de vaga, la policia espanyola ha aturat un piquet, retingut a 40 joves i ferit al manco un d'ells. 6 joves han estat emmanillats i apunts de ser detinguts, fins que ha arribat una ambulància, un equip de televisió i un grup de pares i professors que han començat a protestar per l'actuació dels agents. Aquests no han pogut aguantar la pressió i finalment han deixat anar als joves emmanillats.

Finalment volem deixar clar que l'actitud que duu a terme la policia espanyola és la de crear un ambient de por i control als vaguistes. Per això, exigim que s'aturi la repressió al jovent estudiantil!

La repressió no ens atura, ens fa més forts!

A Palma, Mallorca, Països Catalans 17 de setembre de 2013.


Alerta Solidària

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans