18/9/13

Crònica: tercer dia de vaga indefinida

            Avui s'ha iniciat el tercer dia de vaga convocada pels docents i els estudiants. La jornada ha començat amb un piquet unitari per tal d'ajuntar les forces. Tres desenes d'estudiants s'han concentrat a les 8h davant l'IES del Parc de ses Estacions, on s'ha accedit al pati del centre per informar els estudiants sobre la vaga i els motius d'aquesta.

            Posteriorment s'ha sabut que la policia ha donat l'orde d'identificar el piquet si superava les 20 persones per tal de sancionar-lo com a concentració il·legal. Com a conseqüència, s'han dividit en diferents grups més reduïts i s'ha seguit amb el piquet, que s'ha dirigit cap a la zona de Son Gotleu. El piquet ha arribat als instituts de Sureda i Blanes i de Sant Josep, on se'ls ha impedit l'accés, de manera que s'han concentrat davant les portes dels edificis. Ja sobre les 10h el piquet ha agafat força i ha superat les 50 persones.

            De forma paral·lela un grup d'agitació s'ha encarregat de moure's per diferents centres de  Ciutat per on avui no havia passat el piquet; han penjat diverses pancartes a les portes de diversos instituts (IES Son Rullan, IES Son Pacs, col·legi CIDE, escola Mata de Jonc i escola Liceu) amb lemes de suport a la vaga.

            Per part dels docents avui no s'ha convocat cap manifestació ni concentració per tal de poder-se reunir als propis centres per realitzar assemblees i decidir l'estratègia a seguir els propers dies de vaga. També han aprofitat per pintar pancartes, editar material i fer formacions o debats. Alguns nuclis de SEPC on hi ha assemblea de docents han decidit quedar-se al seu centre per tal de donar suport als docents i participar a les assemblees.

            Sobre les 11h el piquet ha continuat per la zona dels Socors on s'ha accedit a l'IES Aurora Picornell, on han entrat un parell de membres del piquet per llegir el manifest. S'ha anat a l'IES Antoni Maura, on el piquet ha estat ben rebut pels professors del centre, fins arribar a l'IES Francesc de Borja Moll, on se'ls ha impedit l'entrada, tot i que a fora el piquet ha continuat fent càntics. Allà s'ha desconvocat el piquet deixant una jornada de lluita completa i sense incidents.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Mallorca, 18 de Setembre de 2013